Tuesday, August 26, 2008

Sleeping Beauty

Dulu-dulu Ibu slalu dodoikan dia dalam buai, skang dia plak praktik mendodoikan baby..kekadang kete mainan pun didodoinye..tambah plak skang slalu berebut-rebut ngan Icha nak buaikan Aniq, tiru la tu style nenek Ummi zikir mendodoi..However, aktiviti ni memang boley dilakukan kat umah nenek Ummi or kat umah Wan dia jek coz buai kat umah Ibu dah disamble..semak jek, bukan nak tido buai pun just main ajek..

video

video

Nazihah yang rajin

Since Abah kena handle project DHL ni busy btol..almost everyday balik lewat..terpakse la Nazihah duk dapur ngan Ibu...Nazihah pun pelagik..tolong la Ibu tumbuk sambal belacan (kot), kan?


video

Old Town Cafe

Nazihah dan Ibu sedang lepak kat Old Town Cafe, Cyberjaya while waiting Abah abis keje...Choose meja di posisi near to kolam..teruja sungguh Nazihah tengok those fish yang besar-besar...


Ibu..tu tu!

Hoh!


Start dah conquer dua air..mata asik usha ikan-ikan tu jek, takot sebab besar sangat
















Tuesday, August 19, 2008

Badminton Session

Semalam antara sesi terakhir badminton seblom pose nih..Nazihah pun nak tunjuk bakat..mana tau satu hari nanti bley jadik pemain badminton negara..mude2 dah kayo!


Dah warm up dah..check condition tali raket dulu..ok..ok..dah cukop tegang nih, boley start now
Sesi taklimat cara nak serve shuttle..concentrate habiss



Berdebar ni nak mulakan game, Ibu kasi motivation sket..kiss Ibu dulu amik aura



Tu dia..beraksi 3 vs 2


Take a break...minom milo anda jadi sehat dan kuat! Selambe jek interframe cat walk kat active court tuh, sebaik tak kena smash








Friday, August 15, 2008

scene snap shot

Keletihan ikut Ibu pegi main badminton

Merajuk..auntie PL tak kasi main sugar + creamer



Nazihah ngan Mak Uda dia..sonot sangat la bila Mak Uda tu layan dukung bawak jalan-jalan


Kemain suapkan Pak Chu dia..mana yang dia berkenan ngam habis la..kalo yang dia tak kenan nak suh salam pun payah


Tengah pujuk Pak Chu dia merajuk, nangis pas gadoh ngan Acik Zura, dikorek-koreknyer lubang idung pakcik tu sampai pakcik dia tu takleh tahan gelak dah..berjaya gak Jieha pulihkan mood Pak Chu, kan..




First time minum susu formula, jeles tengok dua pupu dia minom dia pun nak..from here la dia start accept susu formula after 1 year 8 months fully breastfeeding. Tengok la tu dia yang minum kendian dah empty botolnyer even tak sempat nak snap gambo susu pun


Eyah..yat..yat! strugle btul kalo suh bawak beg pegi umah Nenek Ummi, berat katenyer. Nanti sampai depan tangga rumah seret jek..dah tak larat sangat la tu pastuh ngadu saket tangan :p




Muke dah penat sangat folo Ibu pegi pasar tani..haus btol tu sampai 2 cup air dia conquer. Baju dah lenjun tetap gak dipeluk cup tu sampai la tertido akhirnyer




Ibu! baby poo poo! Terus lari pegi ambik pampers and pakaikan kat Pooh tu..terserlah sunggu sifat kewanitaan anak dara sorang ni..


OK..dah tukar pampers skang boley tido yer..tengah buai baby Pooh sambil mata tengok TV, mulut duk zikir La Ila ha Illallah..


Jarang sangat bagi dia makan ais krim, seskali dapat tanak lepas sampai Ibu pun tak dapat rasa


Makan kemain susah tapi kalo minom satu gelas dia jek yang conquer, terpakse la Ibu sacrifice minum seteguk dua jek..uhUHhuuu..















Scene shot

Few scenes yang sempat dirakamkan sepanjang usia 5 bulan.

video Tepuk amai2 belalang kupu2...

video Berusaha keras turun dari katil..

video Gelak sakan ngan sepupu dia..

Wednesday, August 13, 2008

Two Years Life Journey...

First day of life..


Second day of life..dah kurang sembab

sebulan lebey..tido lagi..


2 months old..dah pandai senyum

3 months..masih kuat tido..

4 months..tengah sedaya upaya membalikkan badan

Expert dah meniarap and mengengsot...beria2 tengok tv siap meleleh2 air liur


Umphhhh! beratnyer montot nih..rajin anak ibu nih sit up..ngeh ngeh!


Firs time demam after 5 months old..ciannyer tak bermaya jek anak Ibu



Yeahhh! dan berjaya merangkak..6 months


My first solid food = Blended porridge + Fuji apple..yummie!

Kali ke-2 pegi ke Langkawi dalam masa 6 bulan usiaku..sonotntyer!

Eh..eh..dah berani berdiri tanpa berpaut yer..hati-hati




Kemain sonot pusing2 ngan walker baru..tapi asik eksiden jek sbb takde break..



Aumpphhh! laparnyer saye..sedap la bun nih..kunyah 44x dulu yer nak, baru telan




Eh..gigi dah mula kuar..kata orang bagus kuar gigi bawah dulu ni




Moga jadik anak yang solehah anak ibu ni..amin!




Ler..ni solat mana telekongnyer nak oi?



Tido plak dia..org tgh menikmati BBQ dinner..cam tuan puteri jek, manager hotel bawakkan special bed into cafe tuk nazihah beradu..ahaks~




Like mother like daugther? Na..you are absolutely like Abah kan..




Tu dia..her first steps..genap2 setahun..




Sambutan raya Aidilfitri yang pertamanya

Nazihah dapat duit raya..banyakkkk! murah rezeki Nazihah




Dah ngantuk sangat ni..lending ajek la atas lantai ni




Test drive..dah boring stuck dalam jamm





First time masuk swimming pool..terus tanak keluar..



Muahsss! Kiss la auntie tudung pink tu skali..nangis2 dah auntie tu mintak kiss..selective..


Pak Chu..dukung please..manje asik nak berdukung jek




First time main buaian..seronok kan? Pegang kuat2 tau..




Takuttt..nak nangis dah tengok rimau palsu..camne nak bawak pegi zoo ni..hmMmm..



Auntie2 yang takleh tengok Nazihah senang..asik nak ngusik jek..especially Ms PL tu


Wait..wait..slow down..nak pegi mana laju sangat tu..excited dapat jalan



Mana Ibu ngan Abah ni..dah naik bot ker? Bersiar2 kat Waterfront, Kuching



Kalo dapat main gelongsor, konpem tanak balik..


Gimmi five!

Auuwww! seksinyer..cepat pakai baju, Ibu bawak pegi playground..




Hello..CS, tolong subscribe Astro Ceria please..I nak tengok TOM TOM BAK!

She's almost 2 years now..dah pandai posing depan camera..comel anak dara Ibu..muahss!